» Страница 3

Бебе 576

Бебе 576
Името на статията - “Бебе 576” подсказва, че тук става дума за времето, докато Гошко е в “Майчин дом” - София. Това са 4 месеца и 20 дни - от 27 август 2007 до 14 януари 2008 г. Годините минават, но споменът за тези 141 дни си остава все така свеж източник на вдъхновение и кураж.

CENTRO REGIONALE S.ALESSIO PER I CIECHI

По време на едномесечния ни престой в Рим от 17 януари до 18 февруари 2011, малкият Гошко посещаваше Регионалния център за рехабилитация на слабовиждащи и слепи деца "Сант Алесио" в Рим за индивидуални терапевтични сесии, включващи ПСИХОМОТОРНА ТЕРАПИЯ, МУЗИКОТЕРАПИЯ, СЛУХОВОРЕЧЕВА ТЕРАПИЯ, ЕЖЕДНЕВНИ УМЕНИЯ. Все още не разполагаме с официалните доклади. Ще ги поставя тук веднага щом ги получим. Това, което ни бе казано неофициално бе, че работата с Гошко е била извънредно успешна. Това е и моето лично мнение. Погледнете нашите любими терапевти, които ползват своите знания без помощта на технически реквизит!

CENTRO REGIONALE S.ALESSIO PER I CIECHI

"Мали дом" - Загреб гостува във Варна

"Мали дом" - Загреб гостува във Варна
“Мали дом за велики синове” - впечатляващо име на детски център за зрителна рехабилитация и работа с деца с множество увреждания в Загреб, Хърватска. Терапевтите от “Мали дом” гостуваха за няколко дена в Училището за деца с нарушено зрение, Варна, във връзка с откриването на дневен детски център към Училището. Гошко беше поканен за открита консултация с хърватските терапевти - кратко обследване на зрителния му статус пред екипа на Варненското училище и съвети за по-нататъшната работа с детето.

За Италия с любов!

Тези дни сме окрилени от добра новина: Фондът за лечение на деца е одобрил нашата молба за финансиране на едномесечен престой в Рим с цел терапия в Centro Regionale San Alessio - център за рехабилитация на слабовиждащи и слепи деца в Рим. Фондът по принцип покрива само клинични разходи, евентуално пътни и нощувки. За нас обаче са отпуснати средства за терапия , което ми се струва прецедент /без да го твърдя на 100%/, както и за пътни и нощувки в VILLA S.EMERENZIANA, Roma - където сме отсядали досега! Дневните пари по правило също не се покриват от Фонда, но...точно в този момент LIONS CLUB ROMA AURELIUM пожелава, чрез Фонда за лечение на деца, да направи дарение за българско дете, и Фондът посочва нас. И това ако не е късмет!

Или просто сме го пожелали истински?

От самото начало вярвахме, че ИТАЛИЯ е за нас Обетованата земя на Спасението. Тази статия е посветена на нашата взаимна ЛЮБОВ!

За Италия с любов!

 

Честит 3-ти рожден ден, Гошко!

Честит празник, мило дете! Да си здрав и все така силен, Гошко! Винаги да си заобиколен от любими хора, които те обичат и ти помагат! Винаги да имаш верни, искрени приятели! Желаем ти чиста, детска радост, спокойствие и увереност! Много усмивки на хубавото ти личице! Пу-пу! И целувки по сладките бузки от нас! Надявам се скоро и на живо! Късмет и пълен напред, Гошко! С обич: Иси и Тишо

Честит 3-ти рожден ден, Гошко!

Светът като букет аромати

Да изпиташ радост от живота, да усетиш хармонията в природата, ползвайки древния инстинкт на обонянието...възможно ли е това? Кучетата са в състояние да подушат миризмата на страха - и това не е шесто чувство, това е мирисът на адреналина. И разпознават различните хора по миризмата... Дали е възможно обонянието, което сме свикнали да считаме за спомагателно сетиво, да ни носи основна информация за света около нас? Статията "Миризмите на детството" - колективно творение на участниците в проекта “Нашето детство” - звучи много окуражаващо в тази насока. Към първоначалната статия на Цветелина са написани 60 коментара - засега! Идеята да съществува тази статия е направо страхотна! А идеите, които внушава, специално за нас с Гошко са повече от полезни.
п»ї